Sinds 1898 is het bedrijf HILAIRE VAN DER HAEGHE actief als exclusieve invoerder van technisch materieel in verschillende sectoren. Steeds werd er gekozen voor producten met een eerste rang technologie en hoge kwaliteit.  Binnen de groensector hebben we meer dan 80 jaar ervaring en zijn we op de Belgische markt actief onder de naam HH Garden. In Nederland zijn we actief onder de naam Van Der Haeghe BV en in het Verenigd Koninkrijk onder de naam Walker UK.

Een kort overzicht van onze geschiedenis

2023

Hilaire Van der Haeghe bestaat 125 jaar!

2022

HH Garden slaat de handen in elkaar met Aebi Schmidt voor de verdeling van hun veegmachines en richt hiervoor de afdeling HH Municipal op.

 

2013

HH Garden wordt exclusieve distributeur voor Walker in België. Walker is een Amerikaanse fabrikant en produceert de meest compacte zero-turn frontmaaier met geïntegreerde opvang.

2013

We nemen de importactiviteiten over van het bedrijf Kempeneer en verbreden onze aanbod van producten met volgende merken: Gianni Ferrari, TS Industries, Köppl en Zacho.

2011

HH Garden groeit naar een Benelux-organisatie. We groeien van exclusieve distributeur voor België naar een rol van exclusieve distributeur voor de Benelux voor volgende merken: Iseki, Ferris, Simplicity, Solo, Hörger en Eco. De opening van ons kantoor in Nederland (Geldermalsen) is een feit en het team van Nederlandse collega's voor de verkoop en de na-verkoop wordt aangeworven. Dit is een eerste belangrijke stap in onze ambitieuze expansieplannen.

2007

Aanpassing en uitbreiding van de HHSud gebouwen

2004

HH Garden wordt exclusieve invoerder van het merk Ferris. Ferris is een Amerikaans merk dat deel uitmaakt van de Briggs & Stratton Group en heeft een sterke reputatie binnen de zero-turn professionele grasmaaiers.

2003

Door de overname van het amerikaanse SNAPPER, introduceert Simplicity een aantrekkelijk gamma gazon- en zitmaaiers in het HH-aanbod.

2002

Oprichting van het filiaal HHSud in Wallonië (Fernelmont). Inzet is de uitbouw van een "competence center" in de Waalse regio en ondersteuning van de verkoopactiviteit. De nieuwe gebouwen worden eind 2002 in gebruik genomen.

1998

Viering van het 100-jarig bestaan.  De omzet bedraagt 50 miljoen euro.

1986

Goed nieuws, 2 nieuwe topmerken vullen het bestaande gamma aan binnen HH Garden. SOLO, Duitsland: sproeiers, boomzagen, maaiers en SIMPLICITY, Amerika: maaitractoren

1985

YALE vorkheftrucks, nummer 1 in de USA, zal voor HH de nieuwe driver worden in de afdeling goederenbehandeling.

1980

De onderhandelingen met ISEKI zijn succesvol afgesloten, HH Garden wordt de exclusieve verdeler voor de de verdeling van compact tractoren, maaiers e.a. In datzelfde jaar wordt HH ook invoerder van CLAAS, nummer 1 in Europa in oogstmachines. Met topmerken zoals FENDT, CLAAS en AMAZONE kan nu snel aan de verdere uitbouw van de afdeling Landbouw worden gewerkt.

1970

Gazonmaaiers HAYTER, Engeland vullen het gamma producten aan binnen HH Garden.

1967

HH wordt de distributie toevertrouwd van de tractoren FENDT, Duitsland

1958

Verhuis naar de Boomsesteenweg 174 te Antwerpen.

1935

Na het overlijden van vader Hilaire in 1929 sturen Paul, Marcel en André Van der Haeghe het bedrijf in een nieuwe richting door op de Belgische markt als verdeler te fungeren voor de kunstmestststrooiers en zaaimachines van AMAZONE, Duitsland

In hetzelfde jaar wordt het agentschap verworven van QUALCAST, Engeland voor de distributie van grasmaaiers.

1898

In 1898 start Hilaire Vanderhaeghe zijn eigen zaak. Het bedrijf is actief als distributeur van wasmachines en wringers.